Politika zasebnosti

KONTAKT

V podjetju Silvaprodukt d.o.o. spoštujemo vašo zasebnost in bomo vaše osebne podatke uporabili izključno za navedene namene. Vaše osebne podatke bomo skrbno varovali v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679 (GDPR) in Zakon o varovanju osebnih podatkov – ZVOP-1) ter pravili o varstvu osebnih podatkov.

1. Splošne informacije

Na tej strani lahko redno spremljate vse spremembe povezane z varstvom osebnih podatkov.

V Podjetju Silvaprodukt d.o.o. in še posebej na naši spletni trgovini www.silvaprodukt.si spoštujemo vašo zasebnost ter varujemo vaše podatke. Ta politika velja za vse uporabnike spletnega mesta.

Poslujemo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), od objave teh pravil pa tudi z Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Z uporabo spletnega mesta uporabnik potrjuje, da razume, sprejema in se strinja z vsemi določili te politike zasebnosti in varovanja osebnih podatkov.

Ta politika se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta po spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami.

2. Upravljavec podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, ki se obdelujejo skladno s Pravili varstva osebnih podatkov, je družba Silvaprodukt d.o.o., Dolenjska cesta 42, 1000 Ljubljana, ID številka za DDV: SI73253782, matična številka: 5041716000. 

3. Oblike sodelovanja

Naše storitve lahko uporabljate kot:

 • naznani uporabnik (v tem primeru bomo z vašim soglasjem ob obisku naših strani podatke zbirali preko piškotkov z namenom zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani)
 • uporabnik spletnega obrazca za povpraševanje (s posredovanjem osnovnih podatkov o vas, nam boste omogočili, da vam kar najbolj podrobno in strokovno odgovorimo na vaše vprašanje ali izvedemo vaše povpraševanje). 
 • registrirani uporabnik, kupec (s tem si boste omogočili in olajšali spletne nakupe na naši spletni strani). Te podatke lahko kadarkoli spreminjate v vaše spletnem profilu na naši spletni strani, hkrati pa kadarkoli zahtevate tudi njihov izbris iz naše baze podatkov. 

4. Zbiranje in obdelava osebnih podatkov pri obisku spletne strani

4.1 Splošno:

Kadar našo spletno stran obiščete in uporabljate samo za namene pridobivanja informacij, tj. nam preko posebnih vstopnih mest (povpraševanje, nakup, kontaktni obrazec) ne posredujete svojih podatkov, zbiramo samo osebne podatke, ki jih vaš brskalnik pošilja našemu strežniku. Ti podatki so tehnično nujni za prikaz spletne strani ter za zagotovitev stabilnosti in varnosti. Določene zbrane podatke posredujemo v obdelavo zunanjim ponudnikom storitev ali pogodbenim izvajalcem v skladu z zahtevanimi nameni (za prikaz spletne strani in postavitev njene vsebine) in zakonodajo.

Poleg omenjenih podatkov se med obiskom in uporabo naše spletne strani na vaš računalnik shranijo piškotki. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih vaš brskalnik shrani na vaši napravi, da shrani določene informacije. Ko naslednjič obiščete našo spletno stran na isti napravi, se informacije, shranjene v piškotkih, pošljejo naši spletni strani (»lastni piškotki«) ali drugi spletni strani, ki ji piškotek pripada (»drugi piškotki«). S pomočjo shranjenih in vrnjenih informacij določena spletna stran prepozna, da ste do nje že dostopali in jo obiskali v brskalniku, ki ga uporabljate na svoji napravi. Te informacije uporabljamo, da lahko oblikujemo in prikažemo spletno stran na optimalen način glede na vaš okus. V tem pogledu je na vaši napravi prepoznan samo piškotek. Izven tega okvirja bodo vaši osebni podatki shranjeni samo z vašim izrecnim soglasjem ali če je to nujno potrebno, da lahko uporabljate storitve, ki so vam na voljo in do katerih dostopate.

Ta spletna stran uporablja tudi Google Analytics, storitev spletne analize podjetja Google, Inc. (»Google«). Storitev Google Analytics uporablja posebno obliko piškotka, ki je shranjen na vašem računalniku in omogoča analizo vaše uporabe spletne strani. Informacije o uporabi spletne strani, ki jih zbere piškotek, se praviloma prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in se na njem shranijo.

4.2 Podatki, ki jih zbiramo o naših registriranih uporabnikih in kupcih:

 • podatki o identiteti: ime, priimek, elektronski naslov in geslo, ki je šifrirano in znano le uporabniku (tudi mi ga ne poznamo). Če ste registracijo opravili preko kateregakoli družbenega omrežja (Facebook, Google in drugi) lahko vaši podatki o identiteti vključujejo tudi uporabniško ime, ki ga uporabljate v tem družbenem omrežju. Podatki o identiteti poslovnih uporabnikov vključujejo tudi naziv podjetja in davčno številko oziroma številko zavezanca za DDV. Številko zavezanca za DDV hranimo tudi za fizične osebe, ki poslujejo kot zavezanci za DDV. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja v svojem profilu.
 • kontaktni podatki: naslovi za dostavo, naslov za izdajo računa in telefonska številka. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja v svojem profilu.
 • finančni podatki: podatkov o vaših kreditnih karticah ne hranimo. Te podatke posredujemo le izdajatelju vaše kreditne kartice. Enako velja za druge podobne oblike plačevanja preko spleta.
 • podatki o nakupih in plačilih: hranimo vse podatke o vaših naročilih in plačilih, vključno s podatki o stornacijah, vrnitvah naročil. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja v svojem profilu.
 • podatki vezani na vašo uporabo in profil: zadnji ogledi izdelkov, izdelki v nezaključenem naročilu, pogostost obiskovanja posameznih oddelkov, pogosti nakupi, komunikacija z nami preko rubrike Vprašanja in odgovori, izbrani oddelki ter oddani komentarji in ocene naših ponudb. Te podatke lahko vidite in urejate preko menuja v svojem profilu na naši spletni strani.
 • tehnični podatki: za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, podatki o operacijskem sistemu, brskalniku, operacijskem sistemu, lokaciji vaše naprave, vrsti naprave s katero dostopate na našo stran in podobno. Ob obisku preko piškotkov z vašo privolitvijo zbiramo tudi podatke za zagotavljanje boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Silvaprodukt d.o.o.  lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistemov Google Analytics (analiza obiskov spletne strani), Facebook, …  Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni.

Vsi osebni podatki, ki nam jih posredujete preko spletne strani (oddano povpraševanje, spletni nakup ali izpolnjen kontaktni obrazec), bodo obravnavani zaupno in uporabljeni v namene, za katere ste jih posredovali. Če bo nastala potreba po morebitni nadaljnji obdelavi vaših podatkov za kak drug namen, vas bomo o tem predhodno obvestili in vas zaprosili za vaše soglasje.

Spletno stran www.silvaprodukt.si se lahko obišče brez navedbe osebnih podatkov. Navedba osebnih podatkov je potrebna le, če oddajate svoje povpraševanje, opravljate spletni nakup ali nas kontaktirate preko kontaktnega obrazca. 

Ponudnik zbranih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, razen če bo za to obstajala zakonita podlaga (npr. zahteve sodišč ali drugih organov ipd.).

Uporabnik je seznanjen in soglaša, da lahko ponudnik posamezna opravila v zvezi z zbranimi podatki zaupa tretjim osebam (pogodbeni obdelovalci). Tretje osebe lahko zaupane podatke obdelujejo izključno v mejah ponudnikovega pooblastila in skladno z nameni uporabe podatkov.

4.2 Kako pridobivamo podatke:

Podatke o vas pridobivamo na več načinov, ko: 

 • se registrirate kot uporabnik naše spletne strani
 • oddate naročilo
 • stornirate naročilo
 • se naročite na katerokoli izmed obvestil
 • z nagradnimi igrami
 • pregledujete naše vsebine
 • ko objavite vprašanje, komentar ali oceno kateregakoli izmed naših izdelkov
 • ko nam posredujete različna vprašanja, zahtevo za reklamacijo, vrnete izdelek, …
 • z nami komunicirate preko družbenih omrežij
 • iz drugih virov (na primer: vašo sposobnost za nakup na kredit nam posreduje ponudnik kreditiranja, informacijo, ali je vaša kreditna ali plačilna kartica veljavna in ali lahko z njo izvedete plačilo naročila pri nas nam posreduje izdajatelj vaše kreditne kartice)

Tehnične podatke pridobivamo avtomatično.

Google, Facebook in druga družbena omrežja ter oglaševalske agencije nam posredujejo podatke, za katere ste jim to dovolili.

4.3 Obdelava vaših podatkov

Podatke o registriranih uporabnikih in kupcih ter nakupih zbiramo za:

 • zagotavljanje naših zakonskih obveznosti (na primer za vodenje finančnih in poslovnih knjig),
 • izvedbo vaših naročil
 • za profiliranje kupcev, ki omogoča prikaz potrebam posameznega kupca primernejših ponudb na spletni strani
 • za dodeljevanje morebitnih ugodnosti
 • za analize poslovanja, planiranje, spremljanje statistik, obnašanja kupcev ter obiskovalcev in podobno, pri čemer so uporabljeni podatki anonimizirani

Pogoji sodelovanja v posamezni nagradni igri in obdelava podatkov ter objava nagrajencev, so določeni v vsaki nagradni igri posebej.

Vprašanja, ki nam jih posredujete preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, bomo uporabili izključno za razrešitev težave ali pripravo odgovora na vprašanje.

Za sodelovanje v anketah, objavo vaših komentarjev, vprašanj in ocen idr.

V kolikor boste z nami komunicirali preko kateregakoli družbenega omrežja bomo vaše podatke lahko uporabili tudi za to, da vam preko istega družbenega omrežja posredujemo marketinška sporočila skladno s pogoji in dovoljenji, ki ste jih dali upravitelju družbenega omrežja.

4.4 Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Poleg nas lahko vaše osebne podatke uporabljajo tudi naši zaupanja vredni partnerji, ki jih potrebujemo pri izvedbi, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov:

 • dostavnim službam posredujemo podatke, ki jih potrebujejo za prevoz in oddajo naročila,
 • v primeru, ko vaše naročilo vključuje izdelke, ki so na zalogi pri dobavitelju, mu posredujemo podatke, ki jih potrebuje za pripravo pošiljke z vašim naslovom za dostavo in vsebino naročila,
 • dobaviteljem v kolikor reklamacije ali vprašanja, pri katerih potrebujemo njihovo sodelovanje, urejate preko nas,
 • izvajalcem plačil (na primer Bankart, Paypal, Mastercard, ponudniki kreditiranja),
 • pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče, ipd.) ,
 • z vašo privolitvijo vaše podatke preko piškotkov posredujemo Google, Facebook in drugim družbenim omrežjem;

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki skladno z zakonodajo. Posredujemo jim le podatke, ki so nujni za uspešno izvedbo naročila, prodajnega procesa ali druge aktivnosti.

Vaših podatkov v nobenem primeru ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam.

4.5 Roki hrambe osebnih podatkov

Vaše osebne podatke bomo hranili in obdelovali v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za zaključek naročenih ali dogovorjenih aktivnosti, ter potem v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe.

Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, hranimo do preklica.

V primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom, podatke hranimo v skladu z zakonsko zapovedjo.

 • Vtičniki za družbene medije

Na naših spletnih straneh uporabljamo vtičnik za družben medije Facebook. Vtičnik je označen z logotipom podjetja Facebook.

 • Videoposnetki YouTube 

V našo spletno stran smo vključili videoposnetke YouTube, ki so shranjeni na spletni strani http://www.YouTube.com in se lahko predvajajo neposredno na naši spletni strani. Vsi videoposnetki so vključeni v »način razširjenega varstva podatkov«, kar pomeni, da noben podatek o vas kot uporabniku ne bo posredovan omrežju YouTube, če ne boste kliknili na videoposnetke za začetek predvajanja. Šele ko predvajate videoposnetke, se določeni podatki, posredujejo omrežju YouTube. Na ta prenos podatkov nimamo nobenega vpliva.

5. Zagotavljanje varnosti

Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, razkritjem, neželenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Za prenose vseh osebnih podatkov uporabljamo tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij.

Dostop do zbranih osebnih podatkov imajo le pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) z uporabniškim imenom in geslom.

Prosimo, da nam pri varovanju vaših osebnih podatkov pomagate tako, da tudi sami poskrbite za varnost vašega uporabniškega imena in gesla.

6. Pravice posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki

Kot posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ki bodo obdelani, imate naslednje pravice v zvezi s svojimi osebnimi podatki, ki so zapisane v 15. členu in naslednjih členih GDPR:

 • pravica dostopa;
 • pravica do popravka in izbrisa;
 • pravica do omejitve obdelave;
 • pravica do prenosljivosti podatkov in
 • pravica do ugovora.

Poleg tega imate pravico, da v zvezi z obdelavo svojih osebnih podatkov vložite pritožbo pri nadzornem organu.

Ljubljana, 23. 11. 2021