Silvaprodukt, že 70 let pravi partner na področju zaščite lesa.

Silvaprodukt in zaščita lesa

Slovenija je zaradi svojih podnebnih značilnosti (visoka zračna vlažnost, zmerne temperature in velika količina padavin) po večini eno izmed najbolj neugodnih področij v Evropi za uporabo lesa na prostem. Napovedi sprememb našega podnebja, ki so posledica globalnih podnebnih sprememb, pa našim krajem napovedujejo še milejše zime in slabši padavinski režim. Vse to bo še dodatno spodbudilo razvoj lesnih škodljivcev in pospešilo propadanje lesa.

Omenjena dejstva in ekstremno neugodno podnebje ves čas skrajšujejo življenjsko dobo izdelkov iz vseh lesnih vrst, tako domačih kot tudi eksotičnih (bukev, jesen, jelka, smreka, bor, macesen, sibirski macesen, tik ipd.). Zato je izjemno pomembno, da za zaščito lesa uporabimo dokazano kakovostne izdelke in sisteme za zaščito lesa, s pomočjo katerih les obvarujemo pred pojavom lesnih škodljivcev, kot so plesni, glive razkrojevalke in lesni insekti, ki povzročajo propad lesnih elementov ali objektov.

V podjetju Silvaprodukt, smo v večdesetletnem sodelovanju z Biotehniško fakulteto v Ljubljani, Oddelkom za lesarstvo, razvili nekaj izjemno učinkovitih izdelkov in postopkov za kakovostno zaščito vsega lesa, ne glede na pogoje in namen njegove uporabe.

Rezultati obsežnih, tudi več kot desetletje trajajočih terenskih in laboratorijskih testiranj doma, po Evropi in svetu so dokazali, da so naši izdelki in storitve preverjeno kakovostni, učinkoviti ter okolju, ljudem in živalim prijazne rešitve za zaščito lesa.

Nenazadnje to dokazujejo tudi naši mednarodni patenti, številne nagrade in priznanja, reference, certifikati skladnosti in doseganje različnih evropskih standardov.

Naš največji ponos pa izhaja iz dejstva, da že več kot 70 let skrbimo za naše naravno bogastvo – les, saj mu naša zaščitna sredstva dokazano nekajkrat podaljšajo življenjsko dobo, kar za uporabnika pomeni veliko zmanjšanje stroškov vzdrževanja lesenih izdelkov oz. objektov, za okolje podaljšano dobo skladiščenja CO2 v lesu in posledično nižjo ogljično obremenitev okolja, za naše gozdove pa manjšo potrebo po sečnji lesa.

S skupnimi napori moramo stremeti k smotrnejši ter varčnejši porabi naših naravnih virov, saj bomo le tako uspeli v želji po vzpostavitvi vzdržnega in trajnostnega delovanja družbe kot celote, če želimo ohraniti naše okolje in planet tudi za naše zanamce.

Silvaprodukt, pravi partner na področju zaščite lesa.

70+let izkušenj

2,500+poslovnih partnerjev

10000+zadovoljnih kupcev

14+zaposlenih

V svojih 70 letih delovanja smo uspešno končali že veliko večjih projektov in s svojo kakovostjo razveselili svoje poslovne partnerje in male uporabnike, ki nam zaupajo. Vabljeni, da si ogledate nekatere izmed naših referenc.

OGLEJTE SI VSE REFERENCE

Predstavitveni video