Silvacera

Vosek na vodni osnovi za učinkovito in dolgotrajno zaščito lesa na prostem

Poizvedba po ponudbi oz. povpraševanju - PREBERI VEČ.

Kalkulator?

Vnesite površino za hiter izračun porabe.

Kontaktirajte nas za ponudbo in ceno!

Silvacera® je formulacija voska na vodni osnovi, namenjena zaščiti lesa v notranjosti in na prostem. Ponaša se z izjemnim vodoodbojnim učinkom in je popolnoma naravnega izvora. Silvacera® nudi visokotehnološko alternativo sintetičnim premazom in oljem za zaščito lesa, ki zahtevajo zelo pogosto in večkratno obnavljanje.Najpomembnejši dejavnik, ki vpliva na hitrost razgradnje lesa, je njegova vlažnost. Če poskrbimo, da les ostane med uporabo suh, lahko s tem bistveno podaljšamo njegovo življenjsko dobo! SILVACERA® vosek se uporablja za zaščito lesa v notranjih prostorih in na zunanjih površinah, kadar les ni v stalnem stiku z zemljo (prstjo) ali tekočo vodo. Lesne elemente ščiti pred vpijanjem vlage in padavinami tako na površini kot v notranjosti in jim s tem podaljša njihovo življenjsko dobo. Silvacera® vosek je primeren za uporabo na vseh vrstah naravnega in termično modificiranega lesa (manj primeren je le za slabo vpojne vrste lesa in za lesove z večjo vsebnostjo taninov, kot npr. hrast in kostanj).Silvacera® se uporablja za površinsko zaščito in ker vosek ni vnetljiv, je primeren tudi za zaščito lesa v notranjih prostorih, kot na primer za zaščito delovnih površin, pultov itd. Vrhunska lastnost voska Silvacera® je, da ob nanosu na les ne spremeni njegovega naravnega videza, ampak samo poudari njegovo strukturo. Preberi več
Za vse, ki želijo hkrati z zaščitnim nanosom les tudi obarvati, pa je Silvacera® vosek na voljo tudi v različnih barvnih odtenkih, namenjenih predvsem uporabi na lesu, ki je vsaj deloma ali povsem pokrit oziroma zaščiten pred neposrednimi padavinami. Nanos voska Silvacera® obnavljamo po potrebi. Obnavljanje je enostavno in brez brušenja – očiščeno površino zgolj ponovno premažemo in vosek termično utrdimo.Silvacera® vosek je bil razvit v okviru H2020-SME projekta WINTHERWAX (spletna povezava).Za vsa dodatna navodila in svetovanje smo vam na voljo vsak delavnik med 7 in 15 uro na telefonski številki 080 1202 ali 01 2800571, lahko pa nam posredujte sporočilo tudi preko spletne pošte info@silvaprodukt.si.Navodila za uporabo voska Silvacera® najdete spodaj v zavihku »Navodila za uporabo«.Embalažne enote: 1 kg in 5 kg.Barvna lestvica Silvacera®PREIZKUŠENOBiotehniška Fakulteta (Oddelek za lesarstvo), Univerza v Ljubljani
Zapri

Uporaba izdelka

Lastnosti izdelka

Shranjevanje
V tesno zaprti originalni embalaži
Nanašanje
čopič
Število nanosov
Običajno 2 (po potrebi število ustrezno povečati)
Poraba
1 l zadostuje za kakovostno zaščito 812 m2Priporočena poraba na 1 m2 je 80-120 g/m2
Sušenje med nanosi
26 ur (odvisno od pogojev)
Končno sušenje
Predvidoma 6 do 12 ur
Rok uporabe
2 leti od datuma proizvodnje
Pokaži navodila za uporabo
Priprava materiala, prostora in pogoji dela:
 • Pri delu uporabimo le čist in zdrav les, brez znakov trohnobe ali poškodb insektov.
 • Vosek Silvacera® je najbolj učinkovit kot sistemska zaščita v povezavi s termično modificiranim lesom Silvapro®.
 • V primeru intenzivnejše obremenitve lesenih površin z vremenskimi vplivi predpisujemo predhodno zaščito s temeljnim zaščitnim sredstvom SILVANOLIN® ali SILVANOL, ki lesu izboljšata odpornost na škodljivce;
 • Pri nanosu voska Silvacera® je pomembno, da so leseni elementi ali konstrukcija finalno mehansko obdelani, čisti in ustrezno suhi (vosek je sicer možno nanašati tudi na mehansko neobdelan les).
 • Vosek Silvacera® se uporablja predvsem za zaščito lesenih oken, vrat, vrtnih in balkonskih ograj, pergol, vrtnih garnitur, čebeljih panjev, otroških igral ipd..
 • Ker vosek ni vnetljiv, je primeren tudi za zaščito vsega lesa v notranjih prostorih (opaži, pohištvo, talne obloge ipd.).
 • Les mora biti pred nanosom voska Silvacera® ustrezno osušen (vlažnost lesa med 15 in 20 %).
Pomembno:
 • Predpisana minimalna delovna temperatura nanašanja voska Silvacera® je nad 15 stopinj Celzija. Odsvetujemo nanašanje voska na močnem žgočem soncu (da bi se izognili prehitri zasušitvi in morebitnemu zmanjšanju kakovosti oprijema voska), zato pri temperaturah, višjih od 25 stopinj Celzija, predlagamo izvedbo nanašanja in sušenja premazanih lesenih elementov v senčni, dobro zračni legi.
 • V primeru predhodne zaščite lesa s temeljnih zaščitnim sredstvom Silvanolin® ali Silvanol mora biti les pred nanašanjem voska Silvacera® dobro posušen (vlažnost lesa med 15 in 20 %).
 • Voska Silvacera® nikoli ne redčimo z vodo ali mešamo z drugimi pripravki in snovmi, saj lahko s tem bistveno zmanjšamo njegovo učinkovitost.
 • Orodje po končanem delu operemo z vodo in detergentom.
 • Za delo s premazom Silvacera® so priporočene zaščitne rokavice.
 • Vosek Silvacera® hranimo v tesno zaprti originalni embalaži.
 • Po opravljeni končni zaščiti lesa z voskom Silvacera® odsvetujemo nadaljnjo obdelavo lesa kot na primer skobljanje, brušenje, žaganje, vrtanje, rezkanje idr., saj s temi postopki odstranimo (tudi) plast lesa, zaščitenega z voskom Silvacera®.
Postopek nanašanja voska Silvacera® s premazovanjem (čopič):
Nanos oz. aplikacija voska na les: 
 1. Lesene elemente, namenjene barvanju in zaščiti s pripravkom Silvacera®, najprej razporedimo po za to namenjenih stojalih ali površinah.
 2. Podlago in tla ustrezno zaščitimo z vodoodpornim materialom, npr. PVC folija.
 3. Pred uporabo voska Silvacera® je treba embalažne enote dobro rotacijsko pretresti oz. premešati, da zagotovimo ustrezno homogenost vsebovanih komponent oz. da na dnu embalaže ni več prisotne vidne usedline pigmentov.
 4. Z gostim, dobro vpojnim čopičem začnemo nanašati prvi sloj voska Silvacera®. Poskrbimo, da smo pri delu natančni in da nanašamo enakomerne nanose na vse stranice izbranega lesnega elementa, pri tem pa pazimo, da nam sredstvo ne zateka.
 5. Med nanosi voska moramo počakati med 2 in 6 ur (odvisno od letnega časa in vremenskih pogojev), da se vosek ustrezno vpije v les in posuši.
 6. Po opravljenem prvem nanosu voska sledi drugi enakomeren nanos na vse predhodno pobarvane lesene površine. Pomembno je, da izdelek pri zadnjem nanosu dobro raztegnemo po površini, da se ustrezno vpije v les. Ostanki tekočine na površini lesa lahko namreč vodijo v nastanek belih madežev.
 7. Pomembno je, da pri nanašanju voska Silvacera® upoštevamo predpisani minimalni nanos pripravka na les, ki mora po koncu nanašanja znašati 80 – 100 g/m2, kar običajno dosežemo z dvema nanosoma voska s čopičem (v primeru slabšega navzema je potrebno število nanosov ustrezno povečati).
 8. Končno zaščiten les z voskom Silvacera® lahko izpostavimo vremenskim vplivom šele (najmanj) 6 ur po toplotni obdelavi.
* Drugi postopki nanašanja voska Silvacera na les so namenjeni profesionalnim uporabnikom. V primeru potrebe po zaščiti večjih količin lesenih površin z voskom Silvacera® lahko to storitev za vas opravimo tudi v našem proizvodnem obratu.Za vsa dodatna navodila in svetovanje smo vam na voljo vsak delavnik med 7 in 15 uro na telefonski številki 080 1202 ali 01 2800571, lahko pa nam posredujte sporočilo tudi po spletni pošti info@silvaprodukt.si

Mnenja strank

POPULARNO
19,9382,22

Barve za les na vodni osnovi

42,44165,47

Premaz proti pokanju in piravosti

Termično modificiran les, 100% naravna zaščita lesa

4,4467,43

Temeljna zaščita za les na vodni osnovi

3,9558,15

Temeljna zaščita za les na vodni osnovi

POPULARNO
13,42218,57

Barve za les na vodni osnovi

26,96133,35

Vosek na vodni osnovi za učinkovito in dolgotrajno zaščito lesa na prostem