Nov kompleks oskrbovanih stanovanj Mijaks na Bledu

V začetku leta 2019 je bil končan projekt izgradnje luksuznih oskrbovanih stanovanj na Bledu. Objekt je energijsko varčen in zgrajen po najnovejših standardih, ki sledijo današnjemu dinamičnemu, aktivnemu in zdravemu načinu življenja. Projekt je zasnovalo projektantsko podjetje Ržišnik Perc, z dolgoletnimi izkušnjami na področju načrtovanja in inženirskih storitev.

Leseni deli objekta, ki so izpostavljeni vremenskim vplivom, so izdelani iz termično modificiranega lesa Silvapro® in površinsko zaščiteni z voskom Silvacera®. Želja investitorja in projektanta je namreč bila, da bo pričakovana življenjska doba lesenih elementov čim daljša, da bodo tekom uporabe čim dlje ohranjali svojo estetsko funkcijo ter da bodo barvne spremembe zaradi vremenskih vplivov čim manjše. Kombinacija termično modificiranega lesa Silvapro® in površinske zaščite s sivim voskom Silvacera® je optimalna rešitev za naštete izzive.

Veseli nas, da smo lahko sodelovali pri tem projektu ter da so bili v ta namen izbrani naravni in okolju prijazni materiali: lesni elementi iz oplemenitenih domačih lesnih vrst in emulzija naravnega voska na vodni osnovi.